Renault va construi o fabrică în Algeria, pentru pieţele din Africa

Renault va construi o fabrică în Algeria, unde va produce automobile destinate pieţelor din Africa, a declarat marţi pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al grupului Raluca Barb.

130 afișări
Imaginea articolului Renault va construi o fabrică în Algeria, pentru pieţele din Africa

Renault va construi o fabrică în Algeria, pentru pieţele din Africa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unitatea va fi amplasată la Oran, al doilea mare oraş algerian, situat în nord-vestul ţării, pe ţărmul Mării Mediterane, scrie Bloomberg.

Compania va încheia un acord cu guvernul algerian în următoarele zile, odată cu o vizită oficială a preşedintelui francez Francois Hollande.

Fabrica va avea o capacitate de producţie de până la 75.000 de automobile pe an, fiind dedicată modelelor din acelaşi segment ca Renault Symbol, bazat pe Clio.

Renault se poziţionează pentru creştere pe pieţele emergente, unde promovează autoturisme mai ieftine, precum Dacia Logan, în încercarea de a compensa pentru declinul abrupt remarcat în ultimii ani în Europa.

Tot în Africa, Renault şi partenerul de alianţă Nissan (Japonia) au investit masiv la fabrica de la Tanger, Maroc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici