România a înregistrat a patra creştere a comerţului cu amănuntul din UE în luna ianuarie

România a consemnat în luna ianuarie a patra mare creştere a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană (UE), de 7,3%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, fiind devansată de Luxemburg, Ungaria şi Polonia, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

243 afișări
Imaginea articolului România a înregistrat a patra creştere a comerţului cu amănuntul din UE în luna ianuarie

România a înregistrat a patra creştere a comerţului cu amănuntul din UE în luna ianuarie (Imagine: Shutterstock)

La nivelul UE, comerţul retail a urcat cu 4% în ianuarie faţă de aceeaşi lună din 2014, pe fondul creşterii vânzărilor de combustibil şi de produse nealimentare, în timp ce, prin comparaţie cu luna decembrie a anului trecut, avansul consemnat a fost de 0,8%.

Datele Eurostat arată că Luxemburg a înregistrat cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul în ianuarie comparativ cu aceeaşi lună din 2014, de 10,7%, fiind urmată de Ungaria, cu un avans de 8,2%, şi de Polonia, cu o urcare de 7,5%.

La polul opus s-au aflat Finlanda, cu o scădere a vânzărilor retail de 1,2%, şi Belgia, cu un declin de 0,3%.

Comparativ cu luna decembrie a anului trecut, cele mai mare creşteri au fost consemnate în Portugalia (6,8%), Polonia (3,1%) şi Germania (2,9%). În schimb, comerţul cu amănuntul a scăzut în Marea Britanie cu 0,9%, Lituania, cu 0,5%, Bulgaria şi Irlanda, ambele cu câte 0,1%.

În zona euro, vânzările retail au urcat cu 3,7% în ianuarie faţă de aceeaşi lună din 2014, marcând cel mai accelerat ritm de creştere din mai 2005, potrivit MarketWatch. De asemenea, comerţul cu amănuntul a avansat cu 1,1% în ianuarie prin comparaţie cu luna precedentă, aceasta fiind a patra creştere lunară consecutivă consemnată în zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici