România înregistrează printre cele mai puţine anulări ale zborurilor din Europa

România înregistrează printre cele mai puţine anulări ale zborurilor din Europa anul acesta, având o rată de doar 4% a zborurilor anulate în acest an, conform datelor Eurocontrol, care analizează zborurile operate faţă de cele programate de la începutul anului şi până în prezent.

216 afișări
Imaginea articolului România înregistrează printre cele mai puţine anulări ale zborurilor din Europa

Sursa foto: MediafaxFoto

Franţa şi Germania au o rată a anulărilor de 5-6% raportat la toate zborurile care ar fi trebuit operate anul acesta. România are printre cele mai mici rate din Europa, însă acest lucru se datorează şi faptului că aeroporturile locale se află la coada listei în ceea ce priveşte numărul de pasageri şi de zboruri operate pe terminalele din România, astfel că un trafic mic înseamnă puţine anulări.

Cele mai multe zboruri anulate de pe plan local au fost ale companiilor aeriene Blue Air, Wizz Air şi Ryanair. Pe aeroportul Otopeni, Blue Air se află în capul listei cu cele mai multe anulări, având în vedere că înce­pând cu data de 6 septembrie a anulat toate zborurile, deşi a fost anunţată data de 10 octombrie, compania a revenit asupra acestui termen şi a anunţat că nu există încă un termen pentru reluarea operaţiunilor.

Aeroporturile din Paris sau Amsterdam numără peste 70 de milioane de pasageri anual, în timp ce aeroportul Otopeni a adunat în 2019, cel mai bun an al său, 14,7 milioane de pasageri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici