Românii din străinătate, cei mai mari investitori în ţară din afara graniţelor şi în 2015

Ţara noastră s-a situat, în 2015, pe a treia poziţie în UE la surplusul rezultat de pe urma transferurilor personale de fonduri, cu o sumă de 1,74 miliarde de euro, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul european de Statistică – Eurostat. Şi în 2014, România a ocupat tot a treia poziţie.

2039 afișări
Imaginea articolului Românii din străinătate, cei mai mari investitori în ţară din afara graniţelor şi în 2015

Românii din străinătate, cei mai mari investitori în ţară din afara graniţelor şi în 2015 (Imagine: Shutterstock / Mediafax Foto)

România a fost devansată de Polonia, cu 2,97 miliarde de euro şi de Portugalia, cu 2,59 miliarde de euro. În ţara noastră au intrat 1,637 de miliarde de euro din spaţiul comunitar şi 539 de milioane de euro din ţările non-UE. Ieşirile de fonduri au fost de 429 de milioane de euro, dintre care 297 milioane de euro au mers în interiorul UE şi 132 milioane de euro în afara UE.

În ceea ce priveşte statele membre, anul trecut cele mai mari ieşiri de bani s-au înregistrat în Franţa (10 miliarde de euro), Marea Britanie (7,7 miliarde de euro), Italia (6,4 miliarde de euro) şi Spania (6,2 miliarde de euro).

Potrivit Eurostat, cele mai mari deficite de pe urma transferurilor le-a înregistrat Franţa (9,5 miliarde de euro), Marea Britanie (cinci miliarde de euro), Italia (4,2 miliarde de euro) şi Germania (3,5 miliarde de euro).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici