Rusia a anunţat măsuri de stabilizare a sectorului financiar. Rubla s-a apreciat cu 9%

Banca Rusiei a anunţat miercuri măsuri de relaxare a reglementărilor bancare în încercarea de stabilizare a sectorului financiar al ţării în urma deprecierii masive a rublei, iar în urma informaţiei moneda s-a apreciat cu 9%, la circa 62 de unităţi pentru un dolar, relatează Wall Street Journal.

450 afișări
Imaginea articolului Rusia a anunţat măsuri de stabilizare a sectorului financiar. Rubla s-a apreciat cu 9%

Rusia a anunţat măsuri de stabilizare a sectorului financiar. Rubla s-a apreciat cu 9% (Imagine: Shutterstock)

Banca centrală a prelungit de la un an la doi un moratoriu referitor la provizioanele suplimentare pentru împrumuturile problematice, în caz de forţă majoră.

Totodată, băncile nu vor fi obligate să constituie provizioane suplimentare în cazul creditelor restructurate din cauza creşterii cursului de schimb.

Pentru întărirea bilanţurilor contabile ale instituţiilor financiare, Banca Rusiei introduce un moratoriu temporar privind recunoaşterea reevaluărilor negative ale portofoliilor de instrumente financiare şi va permite băncilor să utilizeze cursul valutar din trimestrul precedent la onorarea anumitor tranzacţii valutare.

Pentru creşterea lichidităţii în sistemul valutar, banca centrală va începe să ofere împrumuturi garantate prin active non-financiare.

De asemenea, banca centrală şi guvernul vor ajuta băncile să îşi majoreze capitalul în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici