Rusia salvează de la faliment banca Trust, promovată de Bruce Willis

Rusia a salvat de la faliment banca de dimensiuni medii Trust, care a primit de la banca centrală 30 de miliarde de ruble (530 milioane dolari), în primul bailout acordat de instituţie de la declanşarea crizei rublei.

232 afișări
Imaginea articolului Rusia salvează de la faliment banca Trust, promovată de Bruce Willis

Rusia salvează de la faliment banca Trust, promovată de Bruce Willis (Imagine: Shutterstock)

Banca, pe locul 32 pe piaţa din Rusia în funcţie de active şi pe locul 15 în funcţie de mărimea conturilor personale private, inclusiv depozitele, l-a angajat pe actorul american Bruce Willis pentru o serie de reclame.

Potrivit băncii centrale, Agenţia de Asigurare a Depozitelor, responsabilă cu administrarea băncilor afectate de crize, va prelua interimar supravegherea Trust Bank.

"Măsurile vor permite ca Trust să continue operaţiunile de plăţi. Toţi clienţii băncii, inclusiv deponenţii, vor putea folosi serviciile acesteia ca de obicei", se arată într-un comunicat al băncii centrale.

La 1 decembrie, depozitele personale ale clienţilor Trust Bank se ridicau la 145 de miliarde de ruble (2,63 miliarde dolari).

Banca centrală va selecta în curând un investitor pentru Trust Bank, care va fi cel mai probabil o bancă mare din Rusia.

Săptămâna trecută, Ministerul rus de Finanţe a propus dublarea nivelului economiilor asigurate la 1,4 milioane ruble (25.000 de dolari), în cazul prăbuşirii unei bănci.

Sub presiunea deprecierii rublei şi a sancţiunilor occidentale, sectorul bancar din Rusia ar putea beneficia de o majorare de capital de până la 1.000 de miliarde de ruble (18 miliarde dolari), potrivit unei legi care este pregătită de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici