S-au aliniat astrele pentru război? Bursa de la Bucureşti scade după ce Rusia a cerut oficial retragerea NATO din România

Bursa de la Bucureşti scade accelerat vineri după ce Rusia a cerut oficial retragerea NATO din România şi Bulgaria. Toate companiile din prima ligă sunt pe minus, de la 1% la Electrica la 5% pentru MedLife. Peisaj dezolant şi pe bursele europene.

3410 afișări
Imaginea articolului S-au aliniat astrele pentru război? Bursa de la Bucureşti scade după ce Rusia a cerut oficial retragerea NATO din România

S-au aliniat astrele pentru război? Bursa de la Bucureşti scade după ce Rusia a cerut oficial retragerea NATO din România

Toate cele 19 acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti, adică cele incluse în structura indicelui principal BET, sunt pe minus vineri după-amiză, de la 1% la Electrica la minus 5% pentru MedLife, pe o bursă în scădere prin prisma indicelui BET cu 2,3%, arată datele agregate de ZF.

Astfel Bursa de la Bucureşti se corelează cu cele europene, care au la ora redactării acestei ştiri scăderi precum 2% la Frankfurt, 1,7% la Milano, 1,1% pe FTSE 100. Peste Ocean, cotaţiile futures indică o deschidere în scădere pentru cea mai mare bursă la nivel mondial.

Cu scăderea de vineri, indicele principal BET înregistrează o dinamică negativă de 1,75% de la începutul acestui an. Singurul indice bursier de la Bucureşti care este pe plus momentan în 2022 este BET AeRO cu 0,13%.

Ieri după-amiază secretarul trezoreriei SUA, Janet Yellen, a spus că inflaţia se va reduce în acest an dacă pandemia va fi sub control. Bursa americană s-a depreciat imediat indicele Dow Jones încheind şedinţa în scădere cu 1%. “Stările de spirit sunt pesimiste după o altă corecţie puternică pe Wall Street de ieri, care a fost însoţită de scăderi puternice pe piaţa criptomonedelor. Mai mult, chiar şi petrolul s-a deplasat mai jos pe fondul accentuării aversiunii faţă de risc, deşi a reuşit să se menţină ferm în zilele precedente”, potrivit XTB România.

La Bucureşti, tranzacţiile realizate până la ora redactării acestei ştiri sunt de circa 46 mil. lei. Tot vineri a fost procesată în sistemul bursei şi tranzacţia de vânzare a unei părţi din Petrom de câtre Fondul Proprietatea.

Unii analişti ai pieţei de capital consideră că şi temerile recente, cu privire la anunţul Rusiei de a cere retragerea NATO din România şi Bulgaria ceea ce a dus la convocarea CSAT de către preşedintele Iohannis, ar putea sta la baza scăderilor de vineri. “S-au aliniat astrele. În sens negativ”, spune un broker. Peste Ocean, cotaţiile futures indică o deschidere în scădere pentru cea mai mare bursă la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici