S&P a retrogradat cu o treaptă ratingurile pe termen lung ale Societe Generale şi Credit Agricole, la nivelul "A"

Standard&Poor’s a retrogradat cu o treaptă ratingurile pe termen lung ale Societe Generale şi Creditor Agricole, la nivelul "A" pe lângă alte bănci franceze, şi a confirmat calificativul BNP Paribas la "AA-", după ce agenţia a privat Franţa, în această lună, de calificativul maxim triplu "A", relatează Bloomberg.

246 afișări
Imaginea articolului S&P a retrogradat cu o treaptă ratingurile pe termen lung ale Societe Generale şi Credit Agricole, la nivelul "A"

S&P a retrogradat cu o treaptă ratingurile pe termen lung ale Societe Generale şi Credit Agricole, la nivelul "A" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ratingurile pe termen lung ale Societe Generale şi Credit Agricole, a doua, respectiv a treia mare bancă din Franţa, au fost revizuite de la nivelul "A+" la "A", cu perspectivă stabilă.

Agenţia a redus totodată ratingul Caisse des Depots et Consignations de la "AAA" la "AA+".

Calificativul BNP Paribas, cea mai mare bancă franceză, a fost menţinut la "AA-", ca şi cel al Credit Logement.

Statele europene au intrat în al treilea an de criză a datoriilor şi încearcă să îşi pună ordine în bugete.

S&P a retrogradat în această lună ratingurile a nouă state din zona euro, iar cel al Franţei a fost revizuit de la "AAA" la "AA+", Germania fiind singurul stat din regiune care mai are calificativ triplu "A".

"Retrogradarea unora dintre bănci este urmarea retrogradării Franţei", se arată într-un comunicat al S&P.

Agenţia se aşteaptă ca veniturile mai mici din operaţiunile de investment banking să aibă un impact asupra veniturilor operaţionale ale Societe Generale, iar banca ar putea să suspende plata dividendelor aferente anului 2011.

La stabilirea ratingului Credit Agricole, S&P a pornit de la ideea că "banca va continua să îşi îmbunătăţească finanţarea structurală şi poziţia lichidităţilor, în cadrul unui plan anunţat la sfârşitul anului trecut".

Potrivit S&P, este probabil ca băncile să îşi asigure necesarul de finanţare din acest an prin plasamente publice şi private, sau obligaţiuni garantate.

"Anticipăm că guvernul francez va sprijini sectorul bancar", se mai arată în comunicat.

Agenţia se aşteaptă totodată ca pierderile generate de operaţiunile de creditare ale băncilor să crească moderat faţă de 2011.

Societe Generale controlează în România grupul BRD.

Credit Agricole deţine este unic acţionar al grupului elen Emporiki, prezent în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici