Samsung a dezvăluit cauza incidentelor Note 7 după ce a încheiat investigaţia

Investigaţia Samsung asupra incidentului care a implicat modelul Galaxy Note 7 a confirmat că supraîncălzirea şi explozia telefoanelor a fost cauzată de probleme cu bateriile, scrie BBC.

2857 afișări
Imaginea articolului Samsung a dezvăluit cauza incidentelor Note 7 după ce a încheiat investigaţia

Investigaţia Samsung a dezvăluit că problemele cu bateria reprezintă cauza incidentelor Note 7 (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Luni, Samsung a susţinut că doar bateriile sunt de vină pentru problemele modelului Note 7, nefiind implicate componente de software sau de hardware.

Potrivit rezultatelor investigaţiei, problemele au fost reprezentate de materialul de izolaţie insuficient din componenţa bateriilor şi de designul care nu a oferit suficient spaţiu electrozilor bateriei.

Compania sud-coreeană susţine că atât designul, cât şi producţia au afectat bateriile a doi producători diferiţi. Samsung nu a menţionat numele furnizorilor de baterii în prezentarea de luni, dar anul trecut pomenea numele Samsung SDI şi Amperex Technolog, o companie din China.

Mai mult, Samsung a menţionat că nu va prezenta smartphone-ul Galaxy S8 la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona, aşa cum era aşteptat, sugerând că lansarea ultimului model ar putea avea loc mai târziu decât cea a versiunii din 2016.

Lansat în august 2016, modelul Note 7 era poziţionat ca rival al iPhone.

În septembrie, Samsung a fost nevoit să recheme 2,5 milioane de telefoane din cauza reclamaţiilor potrivit cărora bateriile se supraîncălzesc şi explodează.

Firma a înlocuit telefoanele utilizatorilor, dar nici aceste dispozitive nu au fost sigure, fiind urmate de plângeri conform cărora telefoanele se supraîncălzesc.

În octombrie, Samsung a oprit producţia modelului Note 7.

Incidentul Note 7 ar fi generat costuri de 5,3 miliarde de dolari şi a influenţat negativ reputaţia firmei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici