Samsung, dată în judecată de Brazilia din cauza condiţiilor de muncă de la o fabrică

Brazilia a intentat un proces Samsung referitor la condiţiile dificile de muncă de la o fabrică operată de grupul sud-coreean în regiunea Amazonului şi cere daune de peste 100 de milioane de dolari, a anunţat Ministerul Muncii.

112 afișări
Imaginea articolului Samsung, dată în judecată de Brazilia din cauza condiţiilor de muncă de la o fabrică

Samsung, dată în judecată de Brazilia din cauza condiţiilor de muncă de la o fabrică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile au descoperit că angajaţii fabricii lucrau până la 15 ore pe zi, inclusiv zece ore în picioare, iar în unele situaţii ajungeau să lucreze şi aproape o lună fără zile libere.

Verificările au vizat fabrica Manaus, una dintre cele mai mari 25 de unităţi de producţie ale grupului. Fabrica are 6.000 de angajaţi şi aprovizionează America Latină.

Samsung "îşi supune angajaţii riscului de îmbolnăvire din cauza activităţii repetitive şi a ritmului intens de lucru la liniile de asamblare", a notificat Ministerul Muncii.

Guvernul brazilian vrea să obţină "daune morale colective" de 250 milioane de reali (108 milioane de dolari) în procesul intentat Samsung. Grupul se confruntă deja cu circa 1.200 de plângeri depuse de angajaţii fabricii.

Samsung a informat, miercuri, că va coopera cu autorităţile.

Grupul sud-coreean, cel mai mare producător din lume de smartphone-uri, cipuri de memorie şi ecrane LCD, a pierdut un proces similar în Brazilia în 2011, când a fost nevoit să plătească circa 200.000 de dolari, potrivit Bloomberg.

Samsung a fost acuzat în trecut în China că a angajat copii şi s-a confruntat cu o serie de procese în Coreea de Sud pentru daune legate de condiţiile de muncă din fabiricile grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici