Samsung vrea să producă energie solară în România. Compania vrea să investească în judeţul Giurgiu

Conglomeratul sud-coreean Samsung vrea să construiască în România parcuri solare pentru producţia de electricitate şi analizează posibilitatea de a investi în judeţul Giurgiu, a declarat miercuri Park Robyug, ambasador pentru energie şi resurse în Ministerul coreean pentru Afaceri Externe şi Comerţ.

1217 afișări
Imaginea articolului Samsung vrea să producă energie solară în România. Compania vrea să investească în judeţul Giurgiu

Samsung vrea să producă energie solară în România. Compania vrea să investească în judeţul Giurgiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samsung analizează două locaţii pentru construcţia a două parcuri solare în judeţul Giurgiu, a declarat Robyug, prezent la Bucureşti la o conferinţă pe tema energiilor regenerabile.

Cele două proiecte ar însuma o capacitate instalată de 45 MW.

Grupul a derulat proiecte similare în Bulgaria, nu şi în România, până în prezent.

Samsung este cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, cu afaceri importante în domenii precum electronice, servicii financiare, chimie sau industrie grea. Grupul, cel mai mare producător de telefoane, are de asemena operaţiuni de producţie de echipamente pentru sectorul energiei regenerabile, precum panouri solare, dar este activ şi în domeniul dezvoltării de parcuri eoliene şi solare.

Altă companie coreenă, Photovoltaic New Horizon (PNH), are proiecte în producţia de energie în parcuri solare în România.

Potrivit lui Park, PNH a început deja construcţia a trei parcuri fotovoltaice, în Alexandria şi Giurgiu, care ar urma să fie finalizate anul viitor.

"Parcul fotovoltaic din Alexandria, de 60 MW, este estimat să fie finalizat în 2013. Alte două unităţi, de 3 MW şi 5 MW, sunt în construcţie în Giurgiu", a mai spus Park.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici