SCANDAL SEXUAL la Disney: Co-fondatorul Pixar, creator al animaţiei, „Frozen”, demisionează pe fondul acuzaţiilor de hărţuire | FOTO, VIDEO

John Lasseter, co-fondator Pixar şi director de creaţie Disney, creatorul filmelor „Toy Story”, „Frozen” şi „Finding Nemo”, care au adus încasări de miliarde de dolari, va părăsi compania la finalul acestui an, pe fondul acuzelor de hărţuire sexuală, relatează Reuters.

2242 afișări
Imaginea articolului SCANDAL SEXUAL la Disney: Co-fondatorul Pixar, creator al animaţiei, „Frozen”, demisionează pe fondul acuzaţiilor de hărţuire | FOTO, VIDEO

SCANDAL SEXUAL la Disney: Co-fondatorul Pixar, creator al animaţiei, „Frozen”, demisionează pe fondul acuzaţiilor de hărţuire | FOTO, VIDEO

Decizia ca directorul de creaţie Disney Animation să părăsească compania, vine după dezvăluirea unui raport în The Reporter, din noiembrie anul trecut, care arăta că unele femei din cadrul companiei s-au simţit inconfortabil în contactul fizic cu el. Lasster şi-a cerut scuze atunci, într-un memoriu adresat angajaţilor care s-au simţit „nerespectaţi sau inconfortabil”, însă a precizat că intenţia a fost „benignă”.

„Ca urmare a concediului de şase luni pe care l-a avut, John Lasseter va prelua rolul de consultant la The Walt Disney Company până la data de 31 decembrie 2018, urmând ca după această data să părăsească compania", au declarant reprezentanţii The Walt Disney Company.

Oficialii Disney nu au anunţat încă persoana care îl va înlocui John, însă şeful executivului, Bob Iger, a menţionat în declaraţia sa că Lasseter a adunat „o echipă de povestitori şi inovatori cu viziunea şi talentul de a stabili standardul în animaţie pentru generaţiile viitoare”.

Lasseter, în vârstă de 61 de ani, a declarat că ultimele şase luni i-au oferit ocazia de a „reflecta asupra vieţii, carierei şi priorităţilor personale. Ca să rămân fidel artei animaţiei şi inspirat de talentul creativ al Pixar şi Disney, am decis că la sfârşitul anului ar fi un bun moment să mă concentrez pe noi provocări creative”.

Lasseter s-a alăturat companiei în 2006, când Disney a cumpărat Pixar Animation Studios, iar de atunci Disney şi filmele realizate de Pixar au vândut bilete la cinamatografe de aproximativ 14 miliarde de dolari în toată lumea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici