Scania şi MAN ar putea fuziona

Constructorul suedez de camioane Scania a anunţat că analizează împreună cu grupul german MAN posibilitatea unei fuziuni.

72 afișări
Imaginea articolului Scania şi MAN ar putea fuziona

Scania şi MAN ar putea fuziona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu a fost luată încă nicio decizie, deoarece au rămas nerezolvate multe probleme comerciale şi juridice", se arată într-un comunicat al Scania.

MAN deţine 13,4% din acţiunile Scania. Totodată, constructorul auto german Volkswagen (VW) controlează 45,7% din capitalul companiei suedeze şi aproape 30% din MAN.

VW vrea să reorganizeze producţia de camioane prin majorarea participaţiei la Scania la 75-80%, transferând apoi companiei acţiunile deţinute la MAN, potrivit publicaţiei Der Spiegel. Scania ar urma să facă o ofertă pentru restul acţiunilor MAN, apoi să fuzioneze cu grupul german.

"De ceva timp, Scania şi MAN studiază diferite proiecte din domeniul industrial, în special legate de vehicule comerciale, care vor permite celor două companii să profite de sinergii în domeniile cercetare, şi dezvoltare, producţie şi aprovizionare", menţionează Scania.

Eventuala fuziune a celor doi constructori de camioane ar duce la formarea unui grup cu 82.000 de angajaţi, care ar concura îndeaproape cu Daimler şi Volvo, liderii acestui sector.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici