Secretarul Trezoreriei SUA îndeamnă partenerii occidentali la sprijinirea Ucrainei

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a subliniat marţi urgenţa de a avansa împreună cu aliaţii occidentali în demersurile de deblocare a valorii activelor ruseşti îngheţate pentru a ajuta Ucraina.

200 afișări
Imaginea articolului Secretarul Trezoreriei SUA îndeamnă partenerii occidentali la sprijinirea Ucrainei

Yellen, vorbind la o conferinţă de presă înainte de întâlnirile cu omologii săi din G7 şi G20, a declarat că SUA şi aliaţii săi evaluează diferite opţiuni pentru aproximativ 285 de miliarde de dolari din active ruseşti imobilizate în 2022 şi riscurile asociate, relatează Reuters.

Yellen a recunoscut că există riscuri, dar a încercat să atenueze îngrijorările exprimate de unii lideri europeni privind confiscarea activelor ruseşti, şi anume că aceasta ar submina rolul dolarului, al euro sau al yenului la nivel mondial.

"Cred că G7 ar trebui să lucreze împreună pentru a explora numărul de abordări care au fost sugerate pentru deblocarea valorilor lor (a activelor - n.r.) economice. Una dintre ele ar fi, desigur, confiscarea activelor în sine, dar există şi alte idei, cum ar fi utilizarea lor ca garanţie pentru împrumuturi de pe pieţele globale", a declarat Yellen.

"Este important ca G7 să lucreze împreună. Trebuie să găsim o cale care să fie legală, atât pe plan intern, în toate ţările noastre, cât şi în conformitate cu legislaţia internaţională", a mai spus Yellen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici