Început de an cu stângul pentru stat: cheltuielile au crescut cu 27%, veniturile cu doar 20%. Deficitul bugetar, dublu

  • Veniturile bugetului de stat au fost de 47 mld. lei în prima lună din 2024, o creştere cu 20% faţă de ianuarie 2023.
  • Cheltuielile, însă, au crescut cu 27% şi au ajuns la 55 mld. lei.
  • Astfel, deficitul bugetar a fost de 8 mld. de lei, dublu faţă de ianuarie 2023.
938 afișări
Imaginea articolului Început de an cu stângul pentru stat: cheltuielile au crescut cu 27%, veniturile cu doar 20%. Deficitul bugetar, dublu

Început de an cu stângul pentru stat: cheltuielile au crescut cu 27%, veniturile cu doar 20%. Deficitul bugetar, dublu

„Dinamica veniturilor a fost susţinută în principal de evoluţia încasărilor din contribuţii de asigurări, TVA, accize şi fonduri europene”, scriu reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

Cheltuielile, pe de altă parte, au crescut cu 27%. Cel mai mult au crescut cheltuielile de capital, adică investiţiile de la bugetul de stat, care au fost de 5,3 mld. lei, adică de opt ori mai mari decât în ianuarie 2023. În aceeaşi vreme însă, şi cheltuielile de personal au crescut cu 21%, până la aproape 12 mld. lei, iar cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut cu 20 mld. lei şi au fost de peste 7 mld. lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici