Şefa FMI Kristalina Georgieva avertizează că epidemia de coronavirus va încetini creşterea economică globală cu 0,1%

  • Epidemia de coronavirus va încetini creşterea economică globală cu 0,1%, avertizează directorul FMI, Kristalina Georgieva.
  • Fondul Monetar Internaţional a redus şi prognoza pentru creşterea economică a Chinei la 5,6%.
  • Şefa FMI ia în calcul şi scenariul în care epidemia ar continua să se extindă
353 afișări
Imaginea articolului Şefa FMI Kristalina Georgieva avertizează că epidemia de coronavirus va încetini creşterea economică globală cu 0,1%

FMI avertizează că epidemia de coronavirus va încetini creşterea economică globală cu 0,1%

Creşterea economică globală, dar şi economia Chinei vor avansa mai lent pe fondul epidemiei de coronavirus.

Fondul Monetar Internaţional şi-a redus prognoza pentru creşterea eonomică a Chinei la 5,6%. În ceea ce priveşte economia globală, Kristalina Georgieva, directorul FMI, anticipează un avans mai lent cu 0,1% faţă de previziunile iniţiale, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Economia chineză şi-ar putea reveni în trimestrul al doilea al anului în curs, dar asta doar dacă Guvernul va lua măsurile anunţate.

Şefa FMI ia în calcul, însă, şi scenariul în care virusul ar continua să se extindă, iar consecinţele asupra economiei mondiale ar putea fi şi mai dramatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici