Segmentul care a tras în jos construcţiile în luna august. România „duduie”, totuşi, la un capitol

  • Euforia din anii trecuţi se estompează: construcţiile au continuat scăderea în august, trase în jos de reducerea cu două cifre a lucrărilor de infrastructură.
  • Volumul de construcţii din România a rămas totuşi pe plus la 8 luni din 2021, datorită sectorului rezidenţial, care „duduie“, potrivit ZF.
2398 afișări
Imaginea articolului Segmentul care a tras în jos construcţiile în luna august. România „duduie”, totuşi, la un capitol

Segmentul care a tras în jos construcţii în luna august. România „duduie”, totuşi, la un capitol

Volumul de construcţii a scăzut pentru a doua lună la rând în august 2021, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Scăderea a fost cauzată în cea mai mare parte de construcţiile inginereşti, semn că investiţiile statului în infrastructură au scăzut în 2021, prin comparaţie cu 2020. De ce au încetinit investiţiile administraţiei în 2021, în condiţiile în care dezvoltatorii imobiliari lucrează cu motoarele turate la maxim?

„Pentru că nu a mai fost an electoral 2021. La infrastructură nu intră numai infrastructura mare. Suntem obişnuiţi ca la infrastructură să ne uităm doar la autostrăzi, unde eu cred că e o creştere. Dar INS la infrastructură ia şi lucrările mici, comunale, alimentare cu gaz, canalizare din comune şi aici este posibil să fi intervenit scăderea“, este de părere Bogdan Funieru, managing partner al Neomar Consulting, companie de consultanţă în construcţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
construcţie,
lucrare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici