Serviciile franceze de contraspionaj au percheziţionat un sediu al Renault

Serviciile franceze de contraspionaj au efectuat percheziţii într-un sediu al Renault şi au interogat, în ultimele zile, patru angajaţi ai constructorului auto francez suspectaţi că au furnizat ilegal informaţii confidenţiale în străinătate.

38 afișări
Imaginea articolului Serviciile franceze de contraspionaj au percheziţionat un sediu al Renault

Serviciile franceze de contraspionaj au percheziţionat un sediu al Renault (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Percheziţiile au fost efectuate la sediul Renault de la Guyancourt, unde lucrează inginerii responsabili cu designul autovehiculelor. Anchetatorii au confiscat computerele a trei angajaţi suspectaţi de Renault că au furnizat ilegal informaţii, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Printre persoanele interogate figurează trei responsabili cu securitatea grupului.

Avocatul constructorului auto a criticat anchetatorii, acuzându-i că au furnizat presei informaţii care pot prejudicia imaginea Renault.

Directorul general al grupului, Carlos Ghosn, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Journal du Dimanche că a lansat o anchetă internă în luna august a anului trecut pentru a fi sigur de gravitatea afacerii de spionaj industrial. Autorităţile au fost sesizate în ianuarie.

Scandalul a debutat prin concedierea a trei directori ai Renault, în urma investigaţiei interne, lansată după primirea unei scrisori anonime, notează AFP. Directorii sunt suspectaţi că au divulgat informaţii despre tehnologia destinată automobilelor electrice. Constructorul a depus pe 13 ianuarie o plângere la procuratura din Paris împotriva unor persoane neidentificate, pentru spionaj industrial, corupţie, înşelarea încrederii, furt şi tăinuire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici