#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Sfatul unui mare expert în fiscalitate: Statul poate ieşi din criză prin investiţii / Oricât de mult ne-am dori, nu ne putem împrumuta la nesfârşit

  • Sectorul privat nu se poate salva fără ajutorul statului
  • Avem nevoie ca statul să pornească mai multe proiecte
  • Investiţiile publice sunt cea mai sigură soluţie pentru repornirea economiei
1608 afișări

Începutul crizei economice te împinge să reinventezi modul în care faci bani. Întreaga ţară are nevoie de idei noi pentru a nu intra în colaps. Consultantul fiscal Mihaela Mitroi are câteva sfaturi pentru România.

„Mediul privat trebuie în continuare sprijinit pentru că este esenţial în orice scenariu de pornire a economiei. Nu putem vorbi de repornirea economiei cu un singur domeniu. O repornire serioasă a economiei trebuie să aibă în vedere toate domeniile”, spune Mihaela Mitroi, consultant fiscal.

Ca lider de ţară trebuie să-ţi pregăteşti noile direcţii din timp. România ar putea să pornească multe motoare.

„Trebuie să demarăm investiţiile publice. Trebuie să facem spitalele de care vorbeam, să facem străzile, autostrăzile de care vorbeam, digitalizarea sistemului public. Prin astfel de investiţii se poate da tonul revenirii economice. Nu poate mediul privat să facă singur. Este absolută nevoie de Guvern”, adaugă aceasta.

Vezi cum alte ţări pompează bani în economie. Ce şanse avem să ne salvăm şi noi cu aceeaşi strategie?

„Statele lumii, şi îndeosebi m-am referit la cele europene, au venit cam cu aceleaşi măsuri de stimulare a economiei. România nu are totuşi puterea economică la fel ca a celorlalte ţări dezvoltate şi ca atare fiecare ţară trebuie să se adapteze puţin vis-a-vis de măsurile pe care le va promova. Oricât de mult ne-am dori, nu cred că ne putem împrumuta la nesfârşit”, mai explică consultantul. 

Aşadar avem soluţii pentru ieşirea din criză însă totul depinde de măsurile pe care statul la pregăteşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici