Străinii au lăsat 2.700 lei per turist în vacanţele din România, creştere de 15% faţă de anul 2021

  • Turiştii străini au lăsat, anul trecut, pe vacanţele în România 4,2 miliarde lei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.
  • În medie, un turist străin a cheltuit 2.700 lei pe vacanţa în România, ceea ce reprezintă cu 15% mai mult faţă de suma lăsată în 2021.
104 afișări
Imaginea articolului Străinii au lăsat 2.700 lei per turist în vacanţele din România, creştere de 15% faţă de anul 2021

Turiştii străini au lăsat, anul trecut, pe vacanţele în România 4,2 miliarde lei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. În medie, un turist străin a cheltuit 2.700 lei pe vacanţa în România, ceea ce reprezintă cu 15% mai mult faţă de suma lăsată în 2021.

Aproape jumătate din suma cheltuită de un turist în România a mers către serviciile de cazare. Totodată, călătoriile de afaceri au re­venit începând de anul trecut, simţindu-se o efervescenţă în ho­te­­lurile din Bucureşti şi marile oraşe.

„Călătoriile în scop profesional şi de afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 51,8% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 55,3% din totalul cheltuielilor. Călătoriile în scop particular au reprezentat al doilea motiv al sejurului petrecut de către 48,2% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 44,7% din totalul cheltuielilor“, se arată în comunicatul INS.

Odată cu ridicarea restric­ţiilor, oamenii au putut călători ca înainte de pandemie, iar sectorul eve­nimentelor private şi corpo­rate a crescut considerabil din a doua jumătate a anului trecut. Marile hoteluri din cen­trele ur­bane, cele mai afectate de criza pan­demică, au ajuns la un nivel similar cu cel din 2019 datorită unui număr mare de evenimente organizate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici