STUDIU: 9 din 10 români vorbesc măcar o dată pe zi la telefonul mobil

O pondere de 91% dintre români utilizează măcar o dată pe zi telefonul mobil pentru a iniţia o convorbire, iar unul din doi utilizează zilnic apelurile video prin intermediul aplicaţiilor care au această opţiune, potrivit unui studiu realizat de E.ON şi Kantar Emind.

319 afișări
Imaginea articolului STUDIU: 9 din 10 români vorbesc măcar o dată pe zi la telefonul mobil

STUDIU: 9 din 10 români vorbesc măcar o dată pe zi la telefonul mobil

„Complet atipici (faţă de restul europenilor - n.red.), românii îmbrăţişează noua tehnică de comunicare fără să renunţe la «vechile obiceiuri». Pur şi simplu, comunică mai mult, având lejer posibilitatea să-şi revendice locul întâi la nivel european, în acest domeniu”, au preciat realizatorii studiului citat.

În schimb, italienii i-au depăşit pe români la mesajele text, utilizând în acest sens diverse aplicaţii.

Altă diferenţă este aceea că un sfert dintre germani au renunţat să mai folosească smartphone-urile pentru apeluri telefonice clasice şi unul din doi a renunţat la SMS-uri, comunicarea prin intermediul diverselor aplicaţii (Skype, WhatsApp, Facebook messenger) câştigând tot mai mult teren.

„Manierele de comunicare din anii ’90 - 2000, rămân încet-încet, pentru jumătatea de nord a Europei, o simplă amintire”, au subliniat realizatorii studiului.

Pe segmentul persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani, 30% dintre românii chestionaţi au recunoscut că efectuează cel puţin un apel video pe zi, folosind anumite aplicaţii, în comparaţie cu 6% dintre seniorii din Germania şi 9% dintre seniorii britanici.

„Poate un singur aspect referitor la rezultatele studiului ar fi putut fi anticipat. Popoarele din jumătatea nordică a Europei rămân un pic mai tăcute şi rezervate, în comparaţie cu vecinii lor vorbăreţi, din sud”, au mai evidenţiat realizatorii studiului.

Rezultatele fac parte din studiul „Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia E.ON şi Kantar Emnid au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici