SUA au majorat tarifele pentru importurile de produse din China, iar Beijingul va contraataca

Preşedintele american Donald Trump a majorat vineri tarifele pentru importurile de produse chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari la 25 de procente, iar Beijingul a anunţat că va răspunde cu măsuri similare, cele două părţi continuând însă discuţiile pentru a salva acordul comercial.

725 afișări
Imaginea articolului SUA au majorat tarifele pentru importurile de produse din China, iar Beijingul va contraataca

SUA au majorat tarifele pentru importurile de produse din China, iar Beijingul va contraataca

Ministerul Comerţului din China a declarat că "regretă profund" decizia SUA, adăugând că va lua măsurile de combatere necesare, fără a da mai multe detalii, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Cresterea vine in mijlocul a doua zile de discuţii intre negociatorii americani şi chinezi pentru a încerca să salveze acordul comercial existent în scopul incheierii unui razboi comercial de 10 luni între cele două mari economii ale lumii.

Vicepremierul chinez Liu He, reprezentantul comercial american Robert Lighthizer şi secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, au vorbit joi pentru 90 de minute şi se aşteaptă ca negocierile să fie reluate vineri.

Ministerul Comerţului a transmis că negocierile vor continua şi că "speră că Statele Unite se vor putea întâlni la jumătatea drumului cu China, vor depune eforturi comune şi vor rezolva problema prin cooperare şi consultare".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici