Sursă ucraineană: exportul de produse agricole a crescut vertiginos în luna iulie

Exporturile ucrainene de produse agricole au crescut cu 22% în luna iulie, anunţă autorităţile din Ucraina, potrivit Sky News.

246 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: exportul de produse agricole a crescut vertiginos în luna iulie

Navă cu porumb

Exporturile ucrainene de cereale, seminţe oleaginoase şi ulei vegetal au crescut cu 22,7% în iulie faţă de iunie. Creşterea este cu aproximativ 2,66 milioane de tone.

Acest lucru se datorează unor livrări mai mari de grâu şi orz, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii prin intermediul unui comunicat.

Potrivit documentului, în iulie au fost exportate 412.000 de tone de grâu, 183.000 de tone de orz, 1,1 milioane de tone de porumb, 362.100 de tone de seminţe de soare şi alte produse.

Luna aceasta, Ucraina a reluat exporturile globale de cereale în urma unui acord negociat de ONU şi Turcia.

Cel puţin 10 nave au plecat din porturile de la Marea Neagră de la 1 august, prima dintre ele ajungând luni la destinaţia finală, Istanbul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
export,
cereale,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici