Tăriceanu: Sistemul financiar românesc nu va fi influenţat de problemele din SUA

Sistemul financiar românesc nu este legat de cel american, astfel că nu va fi afectat de problemele unor importante instituţii americane, consideră premierul Călin Popescu Tăriceanu.

55 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Sistemul financiar românesc nu va fi influenţat de problemele din SUA

Tăriceanu: Sistemul financiar românesc nu va fi influenţat de problemele din SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de presă, luni, dacă se aşteaptă ca problemele sistemului financiar american, la care deja au reacţionat bursele internaţionale, să aibă efecte asupra pieţei româneşti şi dacă se va consulta pe această temă cu Banca Naţională a României şi Asociaţia Băncilor din România, şeful Guvernului a răspuns negativ.

"Din fericire, sistemul financiar românesc nu este puternic sau nici măcar slab legat de cel american, nu există influenţe din acest punct de vedere. Aceste temeri, după părerea mea, nu au niciun fel de suport", a spus Tăriceanu.

Banca americană de investiţii Lehman Brothers a cerut, luni, intrarea sub protecţia falimentului, după ce nu a reuşit refinanţarea activelor cu grad ridicat de risc, peste 300 dintre cele mai mari companii europene înregistrând scăderi în deschiderea şedinţei bursiere, ca urmare a impactului pe piaţa financiară internaţională a acestei solicitări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici