Templeton spune că va cotinua să administreze Fondul Proprietatea

Franklin Templeton a transmis miercuri Bursei că va continua să administreze Fondului Proprietatea, în conformitate cu statutul actual, având în vedere că versiunea la care face referire decizia instanţei nu este cea în vigoare în prezent.

133 afișări
Imaginea articolului Templeton spune că va cotinua să administreze Fondul Proprietatea

Templeton spune că va cotinua să administreze Fondul Proprietatea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Pentru evitarea oricărei confuzii, administratorul Fondului menţionează că versiunea Actului Constitutiv la care face referire decizia instanţei nu este cea în vigoare în prezent. Noi versiuni ale Actului Constitutiv au fost aprobate de către acţionarii Fondului cu o vastă majoritate în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor din 29 noiembrie 2010, 23 noiembrie 2011 şi din 4 aprilie 2012", se menţionează într-un raport transmis miercuri de către Templeton.

De asemenea, administarorul reaminteşte că hotărârile din AGA din 25 aprilie 2012, care fac obiectul acestei decizii a instanţei, au fost aprobate de acţionari cu o majoritate de peste 96%.

"În consecinţă, Franklin Templeton va continua să administreze Fondul în conformitate cu contractul său de administrare încheiat cu Fondul şi cu Actul Constitutiv în vigoare şi a hotărârilor acţionarilor, în colaborare cu Comitetul Reprezentanţilor", se menţionează în raportul Templeton.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, miercuri, irevocabil, anularea unei hotărâri AGA a Fondului Proprietatea din septembrie 2010 prin care a fost modificat statutul, iar compania Franklin Templeton a fost numită administrator al FP.

În 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a constatat nulitatea absolută a hotărârilor AGA, iar Fondul Proprietatea a contestat decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, în cadrul unui litigiu cu avocatul Ioana Sfîrăială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici