Tesla a suferit pierderi accentuate: Acţiunile au scăzut cu până la 13% şi intră în teritoriu negativ pentru acest an

  • Tesla a suferit pierderi accentuate, marţi, investitorii renunţând la companiile din tehnologie.
  • Acţiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut cu până la 13% - cea mai proastă zi din septembrie - înainte de a-şi reveni într-o oarecare măsură.
356 afișări
Imaginea articolului Tesla a suferit pierderi accentuate: Acţiunile au scăzut cu până la 13% şi intră în teritoriu negativ pentru acest an

Tesla a suferit pierderi accentuate: Acţiunile au scăzut cu până la 13% şi intră în teritoriu negativ pentru acest an

Tesla a suferit pierderi accentuate, marţi, investitorii renunţând la companiile din tehnologie. Acţiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut cu până la 13% - cea mai proastă zi din septembrie - înainte de a-şi reveni într-o oarecare măsură. 

Acţiunile au încheiat sesiunea cu un minus de 2,19%.

Tesla a pierdut 8,55% luni. După pierderile de marţi, Tesla a intrat în teritoriu negativ pentru 2021.

Producătorul de maşini este copilul teribil al acţiunilor din tehnologie perturbatoare, pe care investitorii le-au favorizat în perioada pandemiei. Cu toate acestea, perspectivele unor noi măsuri de stimulare şi o lansare pe scară largă a vaccinurilor au făcut recent sectoarele cu scăderi mai atractive pentru investitori.

Tesla este pe cale să înregistreze a treia săptămână consecutivă de pierderi.

Compania este, de asemenea, expusă acum la fluctuaţiile bitcoin după ce a cumpărat criptomonede în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Bitcoin a scăzut cu 10% în ultimele 24 de ore pentru a ajunge sub 50.000 de dolari, potrivit datelor Coin Metrics.

Tesla a terminat anul 2020 drept una dintre cele mai performante acţiuni ale anului. Acest impuls a continuat şi în 2021, atingând un maxim istoric pe 25 ianuarie. De la acel moment, acţiunile au scăzut cu 28%.

Compania nu este singurul nume tehnologic care a experimentat presiuni de vânzare în ultimele sesiuni.

Luni, indicele tehnologic Nasdaq Composite a scăzut cu 2,5%, în condiţiile în care Apple, Amazon şi Microsoft au pierdut peste 2%. Scăderea Nasdaq a continuat şi marţi, cu 1,7%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici