Top 100 companii controlate de antreprenori români

Pentru prima dată economia românească a avut anul trecut unsprezece companii deţinute de antreprenori cu vânzări mai mari de un miliard de lei. În 2011 erau doar opt.

985 afișări
Imaginea articolului Top 100 companii controlate de antreprenori români

Top 100 companii controlate de antreprenori români (Imagine: Shutterstock)

Cele mai mari 100 de companii controlate de antreprenori români au avut anul trecut afaceri de 60 mld. lei, în creştere cu 12% faţă de 2011 şi cu 80% mai mari faţă de 2008. În top zece s-au produs două schimbări faţă de 2011 – intrarea companiei Mairon, un distribuitor din Galaţi care şi-a dublat afacerile în criză, şi a retailerului electroIT Altex, controlat de Dan Ostahie.

„Au fost cinci ani dificili şi cred că perioada dificilă nu s-a terminat. România mai are de trecut încă unu-doi ani în care nu vom vedea o creştere economică solidă. Cu puţin optimism, pot spune că primele semnale de creştere pot apărea pe finalul anului viitor urmând ca din 2015 să-şi revină şi economia, şi consumul“, a spus Dan Ostahie.

Citeşte mai multe despre primele 100 de companii conduse de români pe www.zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici