Topul celor mai atractive oraşe europene pentru investiţii imobiliare. Pe ce poziţie se află Bucureştiul?

Bucureştiul este mai atractiv pentru investitorii imobiliari decât Viena, Bruxelles, Praga sau Paris, potrivit unui top realizat de cotidianul britanic The Telegraph, care situează Capitala pe poziţia a 12-a în rândul celor mai interesante 20 de oraşe europene pentru investiţii.

1520 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai atractive oraşe europene pentru investiţii imobiliare. Pe ce poziţie se află Bucureştiul?

Topul celor mai atractive oraşe europene pentru investiţii imobiliare. Pe ce poziţie se află Bucureştiul? (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Printre punctele forte ale pieţei imobiliare din Bucureşti, publicaţia britanică notează costurile reduse ale tranzacţiilor şi economia post-tranziţie solidă. Randamentul moderat spre scăzut al chiriilor, taxarea ridicată a veniturilor din închiriere şi tendinţa de a proteja chiriaşii reprezintă dezavantaje pentru capitala României.

Top zece al celor mai atractive destinaţii pentru investiţii imobiliare este dominat de Europa de Est, iar dintre oraşele din vestul continentului doar Amsterdam, Roma şi Berlin reuşesc să se plaseze în prima jumătate a clasamentului.

Budapesta oferă cele mai bune oportunităţi investitorilor, urmată de Skopje (Macedonia), Amsterdam, Istanbul, Zagreb, Talin (Estonia), Berlin, Roma, Riga (Letonia) şi Chişinău.

Pe poziţia 11, chiar înaintea Bucureştiului, se află Varşovia, iar poziţiile următoare sunt ocupate de Bratislava, Liubliana şi Viena. Ultimele cinci clasate sunt Bruxelles, Sofia, Praga, Helsinki şi Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici