Toyota va plăti amenda record impusă de autorităţile SUA

Constructorul auto nipon Toyota va plăti amenda record de aproape 16,4 milioane de dolari impusă de autorităţile americane pentru ascunderea, timp de mai multe luni, a problemelor la pedala de acceleraţie, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de AFP.

66 afișări
Imaginea articolului Toyota va plăti amenda record impusă de autorităţile SUA

Toyota va plăti amenda record de aproape 16,4 milioane de dolari impusă de autorităţile SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prin plata integrală a amenzii civile, Toyota a acceptat responsabilitatea pentru ascunderea acestor probleme de siguranţă rutieră", a declarat pentru AFP un oficial din ministerul Transporturilor din SUA.

Ministerul a anunţat la începutul acestei luni că vrea să amendeze compania niponă cu circa 16,4 milioane de dolari, acuzând-o că a ascuns problemele pedalei de acceleraţie timp de cel puţin patru luni. Investigaţiile autorităţii americane pentru siguranţa traficului, referitoare la defecte care duc la la accelerarea involuntară a maşinilor Toyota, a început după ce producătorul auto a anunţat rechemarea a 8,5 milioane de autovehicule în ultimele şase luni din această cauză.

Toyota trebuie să plătească sau să conteste amenda până luni, potrivit legii americane, altfel compania va fi atacată în instanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici