Toyota vrea să reducă preţul automobilelor cu 30% până în 2013

Toyota intenţionează să reducă preţul automobilelor cu 30% până în 2013, printr-o nouă strategie de scădere a cheltuielilor, adoptată pentru îmbunătăţirea competitivităţii, a declarat un director al constructorului auto nipon.

26 afișări
Imaginea articolului Toyota vrea să reducă preţul automobilelor cu 30% până în 2013

Toyota vrea să reducă preţul automobilelor cu 30% până în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toyota a fost până recent producătorul auto cu cel mai rapid ritm de dezvoltare, însă în prezent este presat să devină mai competitiv în condiţiile în care concurenţi precum Volkswagen şi Hyunday micşorează decalajul printr-o creştere accentuată în China, India şi alte pieţe emergente.

"Comparate cu maşinile coreene, ale noastre sunt cu aproape 30% mai scumpe. Este nevoie de multă muncă, deoarece o reducere a preţului de 30% este o ţintă dificilă", a afirmat Takeshi Shirane, director al Toyota pe domeniul achiziţiilor.

Noul program de reducere a cheltuielilor prevede îmbunătăţirea colaborării dintre inginerii grupului şi angajaţii responsabili cu achiziţiile, cu scopul de a găsi cele mai bune modalităţi de proiectare şi producere a 165 de componente auto. Toyota ia în considerare, de asemenea, ideile furnizorilor.

Practica tradiţională a Toyota constă în stabilirea unei echipe dedicate unui singur autovehicul în vederea găsirii designului ideal doar pentru componentele acelui model.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici