Tranzacţie pe piaţa de bricolaj: Kingfisher, proprietarul Brico Depôt, "înghite" Praktiker România. Contractul de achiziţie a 100% din acţiuni, semnat

Kingfisher plc, compania-mamă a Brico Depôt România, anunţă că a semnat cu succes contractul de achiziţie a 100% din acţiunile Praktiker România SRL. Acţiunile au fost achiziţionate de la familia Susli, deţinătoarea reţelei Praktiker, anunţă Kingfisher.

4135 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie pe piaţa de bricolaj: Kingfisher, proprietarul Brico Depôt, "înghite" Praktiker România. Contractul de achiziţie a 100% din acţiuni, semnat

Kingfisher, proprietarul Brico Depôt, "înghite" Praktiker România. Contractul de achiziţie a 100% din acţiuni, semnat

Tranzacţia s-a încheiat "pentru o sumă care nu este dată publicităţii", precizează cumpărătorul.

"România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creştere, şi am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziţia strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara", a declarat Adela Smeu, CEO Brico Depôt România.

De cealaltă parte, Omer Susli proprietarul Praktiker, a declarat: „Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel. Mai mult, suntem mândri că România este o destinaţie interesantă de investiţii pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare”.

Brico Depôt, cu 15 magazine în România şi aproximativ 900 de angajaţi, este parte a Kingfisher plc, grupul de retail home improvement, cu peste 1.200 de magazine în 10 ţări din Europa.

Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane de euro în 2016, cu o reţea de 27 de magazine în 23 de oraşe din ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici