Trenduri în materie de mobilier. Lemnul alb a "ieşit" din bucătărie şi migrează către alte camere, iar stilul rustic atacă piaţa de birouri - GALERIE FOTO

Mai mult de jumătate din exponatele aduse la Târgul Internaţional de Mobilă BIFE-SIM 2017, deschis miercuri la Romexpo, sunt piese de mobilier alb. Această „culoare” nu mai e doar apanajul bucătăriilor, ci tinde să se răspândească şi în dormitoare, sufragerii şi chiar antreuri explică expozanţii.

1499 afișări
Imaginea articolului Trenduri în materie de mobilier. Lemnul alb a "ieşit" din bucătărie şi migrează către alte camere, iar stilul rustic atacă piaţa de birouri - GALERIE FOTO

Trenduri în materie de mobilier. Lemnul alb a "ieşit" din bucătărie şi migrează către alte camere, iar stilul rustic atacă piaţa de birouri - GALERIE FOTO

Cele mai cunoscute branduri din industria mobilei sunt prezente la BIFE-SIM şi în aproape toate standurile predomină albul. „Noi exportăm peste 80% din producţie şi am observat că în 2017 mobila albă s-a vândut în toată Europa pînă la ultima piesă. Am adus şi aici, la expoziţie, o sufragerie şi un dormitor, dar nu neapărat pentru a le promova, cât mai mult pentru a arăta care e trendul. Acum am observat că tot târgul e plin de alb”, a declarat unul dintre expozanţi.

„Deplasarea asta către alb a venit în primul rând din cererea clienţilor, care consideră că această variantă coloristică va conferi o notă de lux camerelor. Într-adevăr, albul costă cu aproximativ 5% mai mult decât culorile clasice, dar are şi un aspect mai special. Şi noi am văzut asta, când am început să ne amenajăm showroomurile, a fost o revelaţie”, a spus un alt expozant, care prezintă mobilier pentru sufragerii şi camere de zi. El detaliază că albul are o serie de avantaje, în primul rând acela că se poate accesoriza şi se îmbină fericit cu orice culoare.

Din punctul de vedere al preţurilor, exponatele aduse la BIFE-SIM oscilează între 3.000 şi 25.000 de lei pentru o sufragerie completă (vitrină + masă cu 6 scaune + comodă şi, opţional, bibliotecă) din categoria premium, apoi între 2.000 şi 18.000 de lei pentru dotarea completă a unui living (la care în centrul „atenţiei” stă canapeaua sau colţarul), respectiv între 2.000 şi 8.000 de lei pentru un dormitor (pat + noptiere + şifonier).

Una dintre atracţiile ediţiei din acest an a BIFE-SIM este şemineul alb, intarsiat şi accesorizat în stil medieval, dar dotat nu cu vatră pentru lemne, ci cu instalaţie electrică. Preţurile pentru o astfel de piesă încep de la 4.500 de lei.

Desigur, producătorii prezenţi în aceste zile la BIFE-SIM oferă discounturi de până la 10% şi, mai ales, îşi sfătuiesc clienţii să achiziţiouneze mobilă pe bază de comandă, calibrată în funcţie de dimensiunile locuinţei.

O altă tendinţă vizibilă la Târgul Internaţional de Mobilă este stilul rustic, cu piese care par a fi sau chiar sunt executate prin cioplire brută. „Acest tip de mobilier este format în principal din masă şi piesele pentru aşezat, astfel că se pretează mai mult pentru pensiuni, hoteluri şi restaurante. Dar am început să primim cereri şi pentru dotarea de birouri cu astfel de componente, şi asta chiar e o noutate”, a spus un expozant care a adus mobilier în stil rustic.

În cadrul aceluiaşi târg mai este deschis şi un salon dedicat decoraţiunilor interioare şi antichităţilor, unde se pot găsi diverse sortimente cum sunt corpurile de iluminat, vitraliile, ornamentele, porţelanurile, argintăria etc.

BIFE-SIM 2017 este deschis, la complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, în perioada 13-17 septembrie, iar intrarea pentru vizitatori costă 10 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici