Turismul îşi pune speranţa în anul viitor. Cifra de afaceri a agenţiilor a scăzut cu 70% în 2020

  • Agenţiile de turism anticipează o revenire de 30% a încasărilor la anul
  • Cea mai vândută destinaţie externă a momentului este Egiptul
  • Reprezentanţii din turism spun că au primit doar 5% din ajutorul de stat promis
512 afișări
Imaginea articolului Turismul îşi pune speranţa în anul viitor. Cifra de afaceri a agenţiilor a scăzut cu 70% în 2020

Reprezentanţii din turism îşi estimează revenirea pentru anul viitor la 30% din cifra de afaceri a anului trecut. Asta dacă numărul cazurilor va scădea.

Momentan, cea mai bună destinaţie de sezon pe care o vând agenţiile este Egiptul şi speră adauge Grecia şi Turcia din primăvară. În cel mai bun caz, agenţiile vor să restimuleze turismul în Spania şi Italia.

„Vorbim de o scădere a cifrei de afaceri de cel puţin 70% în anul 2020 versus 2019, care ar putea fi luat drept an de referinţă, dar şi de o paralizare completă a unor domenii, de exemplu a agenţiilor specializate pe incoming şi pe evenimente. Povestea aceea cu garantarea voucherelor compensatorii de către stat zace prin sertarele Guvernului şi acum, la 6 luni după promisiune”, spune Traian Bădulescu, specialist comunicare ANAT.

„Am introdus diverse avantaje ale clienţilor care sunt din ce în ce mai speriaţi să facă rezervări. Pentru că nu ştiu dacă, într-o situaţie în care nu se mai poate călători şi apar inopinat restricţii, ei îşi vor primi banii înapoi”, explică Dan Goicea, vicepreşedinte ANAT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici