Udrea speră ca România să devină o atracţie turistică pentru statele arabe

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, speră ca România să devină o atracţie turistică pentru statele arabe, cu care şi-ar dori să încheie un parteneriat pentru dezvoltarea turismului de sănătate.

21 afișări
Imaginea articolului Udrea speră ca România să devină o atracţie turistică pentru statele arabe

Udrea speră ca România să devină o atracţie turistică pentru statele arabe (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În calitate de turist, până să fiu ministru, am văzut că ţările din Golf merită vizitate şi după ce delegaţia se va încheia, sper că şi dânşii vor spune acelaşi lucru despre România", a spus Udrea la deschiderea Forumului Consiliul de Cooperare al Golfului - România - Bucureşti: Oportunităţi de Afaceri în Europa Centrală şi de Sud, organizat la Bucureşti.

Ea a afirmat că aşteaptă implicarea ţărilor din zona Golfului în programele dezvoltate de minister, respectiv dezvoltarea sudului Litoralului, valorificarea resurselor balneo-climaterice, infrastructura de turism şi construcţia de noi staţiuni de schi.

"În România există o tradiţie în schimbul de experienţă şi încheierea de parteneriate cu ţările din regiunea Golfului, şi am putea încheia un parteneriat pe termen lung pentru dezvoltarea turismului de sănătate", a spus oficialul.

Udrea a mai spus că aplicarea legii privind parteneriatele public-private va aduce "acele investiţii de care avem nevoie".

După discursul de la deschiderea forumului, ea a fost întrebată de jurnalişti ce investiţii în turism vor fi realizate şi a enumerat proiectul realizării unor noi staţiuni la munte, pe litoral (Terra) sau balneoclimaterice.

Toate acestea însumează, potrivit ministrului, mai multe sute de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici