Udrea: Turismul românesc a reuşit să iasă din criză

Turismul românesc a reuşit să iasă din criză, pentru că, potrivit datelor INS, atât hotelurile, cât şi agenţiile de turism au înregistrat creşteri ale contribuţiei în PIB în fiecare din cele patru trimestre ale anului trecut, a declarat joi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

62 afișări
Imaginea articolului Udrea: Turismul românesc a reuşit să iasă din criză

Udrea: Turismul românesc a reuşit să iasă din criză (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În ultimele raportări ale INS la capitolul servicii, contribuţia în PIB pentru 2010 la categoria turoperatori a avut o creştere de 14,9% în trimestrul unu, 8,2% în trimestrul al doilea, 24,1% în trimestrul al treilea şi 37,2% în ultimul trimestru", a spus Udrea, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că şi la capitolul "hoteluri şi restaurante" au fost înregistrate creşteri în fiecare trimestru al anului trecut.

"Sper ca această creştere să se consolideze şi să continue, şi să putem vorbi de relansarea acestui sector", a arătat ministrul.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici