Un număr record de 4,7 miliarde de pasageri vor zbura la nivel mondial în 2024

Un număr record de 4,7 miliarde de pasageri vor zbura la nivel mondial în 2024, în creştere faţă de recordul anterior de 4,5 miliarde în 2019, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian.

152 afișări
Imaginea articolului Un număr record de 4,7 miliarde de pasageri vor zbura la nivel mondial în 2024

Un număr record de 4,7 miliarde de pasageri vor zbura la nivel mondial în 2024

Analiştii de la American Express Global Business Travel spun că nu se aşteaptă ca preţurile medii ale biletelor în toate regiunile să se schimbe semnificativ. Dar în Statele Unite, se aşteaptă ca tarifele aeriene interne şi internaţionale să evolueze în direcţii opuse.

Hayley Berg, economistul principal al platformei de rezervări Hopper, anticipează că, în următoarele şase luni, biletele de avion interne vor costa mai puţin decât în 2023 şi în anii premergători.

Călătorii care rezervă zboruri interne în februarie se pot aştepta să plătească un tarif mediu de aproximativ 276 de dolari dus-întors - o scădere de 8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Printre motivele pentru scăderea preţurilor se numără creşterea capacităţii avioanelor - numărul de locuri pe o anumită rută - şi scăderea costului combustibilului pentru avioane.

"Ianuarie va fi cea mai ieftină lună din an pentru a rezerva călătorii până la sezonul de toamnă, în septembrie şi octombrie", a spus Berg. "Tarifele aeriene vor creşte până la sfârşitul primăverii, pe măsură ce se încălzeşte perioada vacanţei de primăvară şi a călătoriilor de vară".

În general, perspectiva pentru tarifele aeriene în acest an este o revenire la normalitate, a declarat analistul de aviaţie Robert W. Mann Jr, citat de New York Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pasageri,
record,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici