Un senator din opoziţie îl acuză pe Teodorovici a OMORÂT bursa de la Bucureşti: Ordonanţa readuce socialismul în România

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, miercuri, că bursa fiind în picaj cu 7% în urma anunţului ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici a ordonanţei de urgenţă prin care Guvernul le impune băncilor o „taxă pe lăcomie”.

629 afișări
Imaginea articolului Un senator din opoziţie îl acuză pe Teodorovici a OMORÂT bursa de la Bucureşti: Ordonanţa readuce socialismul în România

Un senator din opoziţie îl acuză pe Teodorovici a OMORÂT bursa de la Bucureşti: Toţi indicatorii arată recesiune

Bursa deja pică cu 7%. Până la sfârşitul zilei putem să vedem 20% scădere. Teororovici a omorât bursă de la Bucureşti. Toţi indicatorii arată recesiune după prezentarea ordonanţei care omoară sectorul privat şi readuce socialismul în România”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a spus, marţi, că, printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul doreşte să le impună băncilor o „taxă pe lăcomie”, dacă nivelul ROBOR la 3 luni şi la 6 luni aplicat creditelor este de peste 1,5%.

Mai exact, dacă nivelul ROBOR la 3 şi 6 luni este de 1,5%-1,7%, atunci băncile vor avea o taxă de 0,2% din active, iar pentru un ROBOR de peste 1,71 - 2,5% vor achita o taxă de 0,4% din active.

La un ROBOR la 3 şi 6 luni de 2,51 - 3,%, taxa pe lăcomie va fi de 0,6% din active, iar la 3,01 - 3,5%, această taxă va fi de 0,9%.

Această măsură va fi inclusă într-un proiect de Ordonanţă de Guvern, care se va aplica de la începutul anului viitor.

Marţi, nivelul ROBOR la 3 luni era de 3,04%, iar la 6 luni de 3,34%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

De asemenea, Taxele pentru firmele din energie şi telecom se vor majora de anul viitor, a reieşit din declaraţia făcută marţi de Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, la Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici