Uniunea Europeană şi Japonia au încheiat un acord de parteneriat economic

Uniunea Europeană şi Japonia au încheiat, vineri, un acord de parteneriat economic, a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, relatează site-ul agenţiei Reuters.

701 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană şi Japonia au încheiat un acord de parteneriat economic

Uniunea Europeană şi Japonia au încheiat un acord de parteneriat economic

Potrivit unei declaraţii comune a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a premierului japonez Shinzo Abe, "finalizarea negocierilor între UE şi Japonia demonstrează o voinţa politică puternică pentru a menţine sus steagul comerţului liber şi pentru a transmite un mesaj puternic lumii".

Acordul de Parteneriat Economic (APE) a primit aprobarea finală din partea comisarului european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, şi a ministrului japonez de Externe, Taro Kono.

"Acordul de Parteneriat Economic UE-Japonia este unul dintre cele mai mari şi mai cuprinzătoare acorduri economice pe care le-au încheiat până în prezent UE şi Japonia. Acesta va crea o zonă economică uriaşă, cu 600 de milioane de locuitori şi aproximativ 30% din PIB-ul mondial, şi va deschide oportunităţi importante de comerţ şi investiţii pentru consolidarea economiilor noastre. Suntem convinşi că, odată implementat, acest acord va asigura o creştere economică durabilă şi va stimula crearea de locuri de muncă, confirmând, în acelaşi timp, angajamentul nostru faţă de cele mai înalte standarde de protecţie a muncii, a siguranţei, a mediului şi a consumatorilor", se mai arată în comunicatul Comisiei Europene.

Negocierile între UE şi Japonia cu privire la un acord de parteneriat economic au fost lansate în 2013, iar obiectivul era finalizarea procesului până la mijlocul anului 2018.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici