URMĂRILE SCANDALULUI CĂRNII DE CAL: Consumul intern de carne de vită a scăzut cu cel puţin 10%

Consumul intern de carne de vită a scăzut cu minim 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar exporturile de carne de vită şi cal au ajuns aproape de zero ca urmare a scandalurilor de pe piaţă din ultima perioadă, a declarat miercuri preşedintele Federaţiei Pro Agro, Alexandru Jurconi.

443 afișări
Imaginea articolului URMĂRILE SCANDALULUI CĂRNII DE CAL: Consumul intern de carne de vită a scăzut cu cel puţin 10%

URMĂRILE SCANDALULUI CĂRNII DE CAL: Consumul intern de carne de vită a scăzut cu cel puţin 10% (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Consumul de carne de vită şi cal pe piaţa internă a scăzut în această perioadă cu zeci de procente. Nu ştim însă dacă scăderea este din cauza intrării în Postul Paştelui sau din cauza scandalurilor din piaţă", a spus Jurconi în urma unei întâlniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a arătat că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, consumul intern de carne de vită şi cal s-a diminuat cu minim 10%.

Totodată, preşedintele Federaţiei a afirmat că în ultima perioadă exporturile de carne de vită şi cal s-au redus drastic, ajungând aproape de zero.

Jurconi a declarat recent, pe această temă, că nu se mai aşteaptă pentru acest an la vânzări de carne de cal pe pieţele externe, arătând că volumul de 6.000 - 7.000 de tone cât se exporta anterior scandalului era semnificativ, agricultura având nevoie de aceşti bani. Cea mai mare cerere pentru carnea de cal venea din Franţa şi Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici