Venitul agricol real din România, cea mai abruptă scădere din UE în acest an

Venitul real pe lucrător din agricultură a scăzut cu 16,4% în acest an în România, cel mai abrupt declin din UE, în timp ce media europeană a avansat cu 1%, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

336 afișări
Imaginea articolului Venitul agricol real din România, cea mai abruptă scădere din UE în acest an

Venitul agricol real din România, cea mai abruptă scădere din UE în acest an (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

La nivelul Uniunii Europene, indicatorul a urcat anul trecut cu 1%, datorită creşterii cu 0,5% a venitulu iagricol real în paralel cu o scădere de 0,5% a costului producţiei agricole, potrivit Eurostat, care centralizează informaţiile primite de la autorităţile naţionale.

Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate în Belgia (30%), Olanda (14,9%) şi Lituania (13,6%), la popul opus situându-se România (-16,4%), Ungaria (-15,7%), Slovenia (-15,1%) şi Austria (-10,2%).

În perioada 2005-2012, venitul agricol real din UE a urcat cu 29,7%, evoluţie apropiată de cea înregistrată în România, de plus 29,8%.

Estonia a consemnat cel mai important avans al acestui indicator în ultimii 7 ani, raportând o creştere de aproape 110%, urmată de Slovacia (89,4%), Polonia (82,4%), Lituania (75,4%), Cehia (65%), Ungaria (52,7%) şi Bulgaria (47,3%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici