Veronica Drăgan conduce topul Forbes al celor mai bogate femei din România

Daniela Veronica Guşă de Drăgan, văduva omului de afaceri Iosif Constantin Drăgan, este cea mai bogată femeie din România, conform clasamentului Forbes România 500 Miliardari, cu o avere estimată la 420 - 450 de milioane de euro.

1009 afișări
Imaginea articolului Veronica Drăgan conduce topul Forbes al celor mai bogate femei din România

Veronica Drăgan conduce topul Forbes al celor mai bogate femei din România (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Conform clasamentului, Veronica Drăgan (36 de ani) desfăşoară afaceri în domenii precum distribuţie GPL, mass media, cultură, tipografii şi imobiliare.

Veronica Drăgan este văduva omului de afaceri Iosif Constantin Drăgan, unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată anii trecuţi la peste un miliard de euro. Iosif Constantin Drăgan a încetat din viaţă, în 21 august 2008, la vârsta de 91 de ani.

Veronica Drăgan a preluat conducerea grupului ButanGas încă de acum opt ani. Pe lângă ButanGas, Veronica Drăgan deţine Fundaţia Europeană Drăgan, cu activităţi în Italia, Spania şi România, sub egida căreia funcţionează Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, editurile Nagard şi Europa Nova, dar şi alte asociaţii culturale şi societăţi academice. Grupul de firme mai include şi publicaţiile Renaşterea Bănăţeană, Naţiunea şi Redeşteptarea, postul de radio Nova FM Lugoj, televiziunea TEN TV Lugoj, tipografia FED Print, galeria de artă Veoniki Art şi clinica Veroniki Life.

În clasamentul Forbes România 500 Miliardari urmează Anca Vlad, care, la 52 de ani, are o avere estimată la 85 de milioane de euro, cu afaceri în domeniile distribuţie şi comerţ, farmaceutice şi media. Vlad deţine grupul de firme Fildas, din care fac parte distribuitorul de medicamente Fildas Trading, reţeaua de farmacii Catena, dar şi magazinele cosmetice Naturalis. Ramura de media a grupului conţine patru reviste şi Senso TV.

Conform topului Forbes România, pe poziţia a treia în topul celor mai bogate femei se află Camelia Şucu. Ea are o avere estimată la 70 de milioane de euro, cu investiţii în industria mobilei şi imobiliare. Camelia Şucu este proprietara companiei de mobilier de lux Class Living.

Catalogul Forbes România 500 Miliardari a fost lansat, luni, într-un tiraj de 64.000 de exemplare, dintre care 50.000 de exemplare vor fi scoase la vânzare, restul fiind distribuite împreună cu ziarul Adevărul şi revista Forbes. Topul va fi disponibil pe piaţă începând de marţi, la preţul de 7,99 lei.

Conform catalogului, omul de afaceri Dinu Patriciu se află pe prima poziţie a clasamentului Forbes România 500 Miliardari, cu o avere estimată de 2,2 miliarde de euro, fiind urmat de Ioan Niculae (1,2 miliarde de euro) şi Ion Ţiriac (850 - 900 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici