Viceguvernatorul BNR: Lipsa capitalizării firmelor este o problemă majoră şi împiedică inclusiv creditarea

Unii patroni au scos bani din firme în perioada de creştere, pentru a-şi spori averea personală, şi le-au lăsat decapitalizate, astfel că în perioada de criză acestea nu au putut primi finanţări din partea băncilor, a declarat marţi viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Bogdan Olteanu.

319 afișări
Imaginea articolului Viceguvernatorul BNR: Lipsa capitalizării firmelor este o problemă majoră şi împiedică inclusiv creditarea

Bogdan Olteanu (Imagine: Publimedia)

Olteanu a afirmat, la un seminar, că una dintre carenţele majore ale companiilor româneşti este lipsa de capitalizare.

"Când băncile au început să se uite prin bilanţuri au găsit nişte capitaluri sociale frumoase, de 100 de lei, de 200 de lei, de 10.000 de lei, care sigur că nu sunt de natură să dea o încredere remarcabilă celui care le finanţează", a spus Olteanu.

El crede că ceea ce s-a întâmplat este o lecţie importantă pentru acumulările viitoare.

"Este important ca aceste acumulări să se regăsească şi în consolidarea companiilor, astfel încât ele să devină mult mai credibile pentru finanţare, pentru economie şi pentru dezvoltarea afacerilor", a mai spus viceguvernatorul BNR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici