Videanu l-a schimbat din funcţie pe directorul general al ELCEN Bucureşti

Directorul general al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), Ion Marcu, a fost schimbat din funcţie de către ministrul Economiei, Adriean Videanu, în locul său fiind numit Cetacli Dan Ştefan, aflat până anul trecut la conducerea Termoserv, filială ELCEN.

187 afișări
Imaginea articolului Videanu l-a schimbat din funcţie pe directorul general al ELCEN Bucureşti

Videanu l-a schimbat din funcţie pe directorul general al ELCEN Bucureşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a emis ordinul de numire în funcţia de director general al Electrocentrale Bucureşti pentru domnul Cetacli Dan Ştefan", se arată într-un comunicat al ministerului.

Instituţia nu a comunicat alte informaţii.

Potrivit unor surse din minister, Marcu a fost numit în poziţia de director general adjunct al ELCEN şi va avea responsabilităţi legate de înfiinţarea societăţilor naţionale Electra şi Hidroenergetica.

ELCEN este controlată de producătorul de energie Termoelectrica, deţinut de Ministerul Economiei, şi urmează să fie inclusă în Hidroenergetica.

Puterea instalată a ELCEN este de 2.008 MW, pe hidrocarburi, reprezentând 20% din capacităţile de producţie în centrale termoelectrice la nivel naţional. Compania a produs anul trecut 4,392 miliarde kWh energie electrică, aproape 7,5% din producţia înregistrată la nivel naţional.

De asemenea, anul trecut compania a produs o cantitate de 6,302 milioane gigacalorii, reprezentând aproximativ 40% din producţia realizată la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici