Vodafone a lansat la Braşov serviciul 4G, cu viteze de transmitere de până la 100 Mbps

Compania Vodafone a lansat, luni, la Braşov, serviciul 4G, prin vizionarea şi testarea unor aplicatii cu viteze de transmitere pe internet de până la 100 Mbps în regim wireless pe tehnologie LTG, cunoscută generic ca 4G, Braşovul fiind oraşul cu cea mai mare acoperire 4G din ţară.

377 afișări
Imaginea articolului Vodafone a lansat la Braşov serviciul 4G, cu viteze de transmitere de până la 100 Mbps

Vodafone a lansat la Braşov serviciul 4G, cu viteze de transmitere de până la 100 Mbps (Imagine: Shutterstock)

La două săptămâni de la creşterea vitezei 4G la 100 Mbps, Vodafone România oferă utilizatorilor posibilitatea de a testa primele servicii 4G pe smartfone, la cea mai ridicată viteză. Utilizatorii pot testa serviciile 4G pe două modele de telefoane inteligente, Samsung Galaxy SIII LTE şi HTC One SV LTE, în 17 magazine Vodafine din cele 10 oraşe aflate sub acoperirea reţelei 4G.

Directorul regional al companiei, Sorin Doca, a declarat, într-o conferinţă de presă de prezentare a serviciului 4G, că lasarea a fost organizată la Braşov deoarece este oraşul cu cea mai mare acoperire 4G din ţară, de circa 98% din populaţie.

Reprezentanţii companiei au făcut mai multe demonstraţii pe telefoane smartfone compatibile 4G, în comparaţie cu serviciul 3G, pentru a testa diferenţa dintre rapiditatea transferului de fişiere, serviciul 4G oferind un transfer mult mai rapid la o viteză de până la 100 Mbps.

De asemenea, la conferinţa de prezentare a fost luată legătura video cu sediul Salvamont Braşov.

În cadrul campaniei de lansare a serviciului, firmele mici şi mijlocii din Braşov vor beneficia de o ofertă specială la accesarea serviciilor 4G, fără costuri suplimentare.

"La achiziţionarea pachetului nostru complet Vodafone Office Complet (VOC), firmele mici şi mijlocii din Braşov vor primi gratuit router-ul special B2000, care permite utilizarea serviciilor 4G", a spus Sorin Doca.

VOC este un pachet integrat de servicii decomunicare - voce mobilă, voce fixă, internet fix şi fax, destinat companiilor mici şi mijlocii.

Vodafone a lansat şi o nouă campanie de comunicare printr-un spot video care face o paraleleă între filmele SF de altădată şi realităţile zilelor noastre, arătând cum tehnologia şi inovaţia ne-au schimbat viaţa. Parteneriatele Vodafone cu Salvamont şi SMURD sunt ilustrate în spot, ca exemple ale contribuiţiei tehnologiei la o viaţă mai bună.

În acelaşi timp, campania prezintă noul program de asistenţă clienţi al companiei, care include o multitudine de canale: *777 - număr dedicat pentru apel operator şi acces de la distanţă, disponibilitatea experţilor de date în toate magazinele Vodafone şi suport online prin forumul Vodafone pe pagina de internet a companiei.

În urmă cu două săptămâni, Vodafone a crescut, în premieră naţională, viteza noilor servicii 4G la 100 Mbps, în cele zece oraşe acoperite de reţeaua 4G: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara.

Serviciile Vodafone 4G sunt disponibile utilizatorilor de laptop şi tabletă cu două abonamente de internet: pachetul Internet nelimitat Turbo 75 la preţul de 19 euro/lună şi pachetul Internet nelimitat Turbo 100 la 25 euro/lună.

Vodafone a fost primul operator care a lansat serviciile 4G în România, în 20 noiembrie 2012, la scurt timp după implementarea reţelei 4G, în zece oraşe ale ţării. În prezent, Vodafone operează cea mai rapidă reţea 4G din România, cu viteze de până la 100 Mbps. De asemenea, România a fost cea de-a treia ţară europeană în care Vodafone a lansat serviciile 4G.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici