Vosganian: Vânzarea energiei pe bursă a făcut ca, din clipa aceea, să nu sune telefonul

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, afirmă că decizia, adoptată la primul său mandat în această funcţie, de vânzare a energiei electrice pe bursă a făcut ca, "din clipa aceea", telefonul să nu-i sune niciodată pentru a i se cere intermedierea de contracte pentru energie.

208 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Vânzarea energiei pe bursă a făcut ca, din clipa aceea, să nu sune telefonul

Varujan Vosganian (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Când am devenit ministrul Economiei în decembrie 2006 aveam o adevărată dezbatere privind băieţii deştepţi, o dezbatere amplă şi cu reverberaţii mari în plan politic. N-aş fi reuşit niciodată să conving pe nimeni cu proceduri de acest fel, cu criterii de selecţie. Am folosit mecanismele pieţei şi atunci am obligat ca toată energia electrică să se vândă pe bursă. Din clipa aceea, telefonul meu de pe birou nu a sunat niciodată ca să intermediez contracte de energie electrică pentru simplul motiv că nu aveam voie să o fac. Bursaa rezolvat o problemă a clasei politice. Când a revenit problema în actualitate? În clipa în care un ordin al ministrului a modificat ordinul nostru şi a spus: cantităţile deja contractate nu trebuie reînnoite pe bursă. Asta s-a întâmplat în 2009. În 2010, iar s-au reînnoit contractele băieţilor deştepţi, iar am avut o problemă politică", a afirmat, joi, ministrul Economiei la o conferinţă privind achiziţiile publice.

El a făcut aceste consideraţii în contextul dezbaterii privind respectarea de către companiile de stat a prevederilor Ordonanţei 34 privnd achiziţiile publice.

În opinia ministrului, soluţia pentru eficientizarea acestor companii nu este nici managamentul privat şi nici introducerea prevederilor privind achizţiile publice, ci privatizarea completă a acestor companii, astfel încât să respecte regulile economiei de piaţă, cele mai adecvate pentru a preveni corupţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici