Yahoo se reorganizează şi concediază 2.000 de angajaţi

Yahoo! va concedia 20.000 de angajaţi, reprezentând 14,3% din forţa de muncă totală, decizia semnalând o reorganizare amplă a companiei.

142 afișări
Imaginea articolului Yahoo se reorganizează şi concediază 2.000 de angajaţi

Yahoo se reorganizează şi concediază 2.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Măsurile anunţate miercuri reprezintă un pas important spre o companie Yahoo! mai mică, mai rapidă, mai profitabilă şi mai bine echipată pentru a inova la fel de rapid cum cer clienţii şi industria de profil", a declarat directorul general Scott Thompson.

El a arătat că intenţia Yahoo! este revenirea la obiectivul său principal, de a pune pe primul loc utilizatorii şi furnizorii de publicitate.

Yahoo!, care la sfârşitul anului trecut avea 14.000 de angajaţi, va realiza în urma concedierilor economii anuale de 375 de milioane de dolari. Compania va înregistra în trimestrul al doilea costuri de 125-145 de milioane de dolari, ca urmare a restructurării.

Unii analişti sunt sceptici în privinţa eficienţei concedierilor, care au fost în mare parte anticipate.

"Nu poţi să revii la creşterea veniturilor prin concedieri. Oamenii vor să vadă un plan şi previziuni referitoare la creşterea veniturilor", a declarat Colin Gillis, analist la BGC Partners.

Veniturile Yahoo! sunt în scădere din cauza concurenţei venite din partea Google şi Facebook.

Profitul Yahoo a scăzut anul trecut cu 14,6%, de la 1,23 miliarde de dolari în 2010 la 1,05 miliarde de dolari, în contextul unui declin de 21% al veniturilor, la 5 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici