Zgonea: Voi cere ca Legea de reducere a CAS să fie dezbătută şi votată de Cameră până pe 3 septembrie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că proiectul de lege privind reducerea CAS va fi pus pe ordinea de zi a Camerei din prima zi a sesiunii ordinare, respectiv 1 septembrie, el arătând că va cere ca aceasta să fie dezbătută şi votată până pe 3 septembrie.

135 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Voi cere ca Legea de reducere a CAS să fie dezbătută şi votată de Cameră până pe 3 septembrie

Zgonea: Voi cere ca Legea de reducere a CAS să fie dezbătută şi votată de Cameră până pe 3 septembrie (Imagine: razvan Chirita/Mediafax Foto)

"La 1 septembrie proiectul CAS va fi pus pe ordinea de zi. Voi cere ca până miercuri să fie dezbătut şi votat de plenul Camerei Deputaţilor", a spus Zgonea.

El a susţinut că nu a convocat Camera în sesiune extraordinară din raţiuni de calendar.

"Dacă eu primeam astăzi proiectul de lege şi convocam Biroul Permanent trebuia să dau cel puţin 24 de ore pentru amendamente Opoziţiei. (…) Comisia de fond începea dezbaterea mâine. Ea putea să ţină o zi, putea să ţină două zile. Eu nu am această putere. Eu pot să distribui împreună cu Biroul Permanent comisiei şi să-i dau un termen de 24 de ore sau de 48 de ore. Asta înseamnă să convoc joi Parlamentul, adică mâine. Dacă mâine nu aveam cvorum amânam pentru vineri, dacă vineri nu aveam cvorum chemăm luni", a spus Zgonea.

El a precizat că au contat şi raţiunile de ordin economic, arătând că nu-şi poate permite ca transportul parlamentarilor să fie plătit din bani publici şi ulterior să se constate că nu există cvorum de şedinţă.

Senatorii au adoptat, luni, în sesiune extraordinară, proiectul de lege care prevede reducerea CAS cu 5% la angajator în varianta trimisă la promulgare, ei respingând, în acest sens, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.

Proiectul de act normativ a fost adoptat cu 96 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi două abţineri, iar cererea de reexaminare a fost respinsă.

Pentru a grăbi intrarea în vigoare a proiectului de lege care prevede reducerea CAS cu 5% la angajator, parlamentarii au decis să se întrunească în ultima săptămână înainte de începerea sesiunii de toamnă pentru a dezbate acest proiect de act normativ, trimis Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu pentru a fi reexaminat "din punct de vedere al oportunităţii”.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici