COMENTARIU Lelia Munteanu: Acatist

955 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Acatist

Cred şi mărturisesc: patria e mirosul de bună mireasmă care se ridică din ceasloavele lângă care îngenunchem împreună. Patria e noaptea întunecată pe care o veghez în durerile facerii zorilor. Patria e gândul că mâine va fi mai bine. Patria e deasupra celor care se calcă în picioare pentru o pâine, patria e sub paşii împleticiţi ai curvelor de centură care se întorc ghiftuite acasă. Patria e pe tăişul sabiei, pe muchia cuţitului, în cămaşa glonţului. Patria e cuibărită în toate cuvintele care n-au ajuns până la tine.

Patria e pe meterezele zilei în care ne-am găsit dragostea şi în anticamera eternităţii în care ne-am pierdut-o. Patria e aici şi acolo, prea devreme şi prea târziu. Patria ne învaţă şi ne înţarcă. Patria e în scălâmbăielile bufonului şi în mina hieratică a sacerdotului.

Patria e tot ce-am maculat şi tot ce n-am putut atinge, patria e zodia nefastă în care am avut norocul să ne naştem, patria e ferecătura fragilă a destinului nostru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici