COMENTARIU Lelia Munteanu: “Această violenţă nu e un dezastru natural”

1615 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: “Această violenţă nu e un dezastru natural”

COMENTARIU Lelia Munteanu: “Această violenţă nu e un dezastru natural”

Regele Bibi şi-a schimbat, fireşte, fotografia de profil pe contul său de Facebook. Nu-i scapă nici un detaliu.

Confruntările dintre Hamas şi Israel au, de regulă, acelaşi tipar şi nu asistăm la ultima. Diferenţa e doar de durată (deci de duritatea răspunsului israelian). De data asta, dacă partenerii strategici şi sponsorii americani oferă timp guvernului de la Ierusalim, va fi ca în 2014, poate mai rău. Întotdeauna e loc de mai rău. De timp are nevoie în primul rând Netanyahu, călăreţul cu două capete, ca să reaşeze temeinic în şa. 

Yuval Noah Harari, marele gânditor israelian, transmitea ieri un mesaj pe Twitter, analizând viesparul cu o acurateţe de prigorie: “Sunt profund întristat de evenimentele din regiunea mea natală şi de suferinţa provocată multor oameni nevinovaţi. Această violenţă nu e un dezastru natural sau o izbucnire spontană. Ura trebuie semănată şi udată ani de zile, iar violenţa pe scară largă este întotdeauna rezultatul unor decizii umane calculate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici