COMENTARIU Lelia Munteanu. Cei patru care votaseră „contra" Pfizer au votat „pentru" Moderna

2893 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Cei patru care votaseră „contra" Pfizer au votat „pentru" Moderna
Vaccinul Moderna a primit recomandarea comisiei ştiinţifice, iar astăzi, „în regim de urgenţă", agenţia americană FDA (Food and Drug Administration) urmează să elibereze aprobarea de utlilzare. În comisia ştiinţifică au fost 20 de voturi pentru şi o abţinere. Cei 4 care votaseră împotrivă în cazul Pfizer au votat de data aceasta pentru, fiindcă Moderna n-a cerut derogare pentru cei de 16-17 ani (vaccinul va  administrat doar celor care au împinit 18 ani).
 
Ce înseamnă „regim de urgenţă"? Aprobarea unui medicament nou implică o monitorizare mai lungă de un an, de la produs la produs. Spre deosebire de altele, efectele pe termen lung ale vaccinurilor apar în maximum două-trei luni. (Vaccinurile se iau o dată sau de două ori, cu un rapel care poate fi chiar şi după ani de zile). Până acum, nici un vaccin „clasic" n-a generat efecte secundare severe pe termen lung.
 
Atât vaccinul Pfizer, cât şi Moderna utilizează o tehnologie nouă. Nouă şi nu prea. Tehnologia e nouă doar în ce priveşte vaccinurile, cu alte cuvinte e prima oară când se foloseşte la fabricarea unui vaccin. Însă aceeaşi tehnologie e utilizată cu succes, de vreo opt ani, în imunoterapie şi oncologie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici